ریز و درشت زندگی پاول دورف بنیانگذار تلگرام

IMG_20240828_202847_436

……………………

پاول دورف، بنیانگذار تلگرام اخیراً توسط دولت فرانسه دستگیر و به دادگاه احضار شده است.

وی پس از چهار روز از بازداشتگاه پلیس فرانسه آزاد شد.

بازداشت این برنامه نویس برجسته در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفته است. به همین بهانه بهتر است با ریز و درشت زندگی وی به اجمال آشنا شویم؛

 دورف کارآفرین و برنامه‌نویس نخبه و نام آوری است که در سال ۱۹۸۴ در سن پترزبورگ روسیه متولد شد. از کودکی علاقه شدیدی به کامپیوتر و برنامه‌نویسی داشت و در دوران تحصیل در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ، استعداد خود را در این زمینه به اثبات رساند. وی پس از فارغ‌التحصیلی به همراه برادرش نیکلای، شبکه اجتماعی VK را راه‌اندازی کرد. او به دلیل اختلافات با دولت روسیه، مجبور به ترک این کشور شد و در سال ۲۰۱۴ پیام‌رسان تلگرام را تأسیس کرد.

پاول دورف و تون کوین

ماجرای شکل‌گیری تون کوین به سال ۲۰۱۷ بازمی‌گردد. در آن زمان، پاول دورف و تیم اجرایی پیام‌رسان تلگرام به بررسی پتانسیل فناوری بلاک چین روی آورده بود. اندکی بعد و در سال ۲۰۱۸، این تیم تصمیم گرفت بلاک چین ویژه خود را طراحی کند که بعدها شبکه باز تلگرام (Telegram Open Network) نام گرفت. هدف این پروژه ایجاد یک بلاک چین سریع، امن و مقیاس‌پذیر بود که می‌توانست میلیون‌ها تراکنش در ثانیه را پردازش کند که البته به‌مراتب فراتر از توانایی‌های بلاک چین‌های موجود در آن زمان بود.

تیم تلگرام یک ارز دیجیتال به نام گرام (Gram) را هم ایجاد کرد که البته همان‌طور که مشخص است، نامش از برند همین پیام‌رسان گرفته شده است. این تیم برای تأمین مالی پروژه بلاک چین تون، به عرضه اولیه (ICO) گرام روی آورد. این عرضه اولیه با استقبال خوبی روبه‌رو شد و توجه تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران در سراسر جهان را به خود جلب کرد. در مجموع حدود ۱.۷ میلیارد دلار سرمایه در مدتی کوتاه به دست آمد و بر اساس برنامه عملیاتی، قرار شد منابع مالی جمع‌آوری‌شده، برای توسعه این پروژه استفاده شود. در سال ۲۰۲۰، شبکه باز تلگرام به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی شد. این شبکه آزمایشی به توسعه‌دهندگان و کاربران امکان می‌داد قابلیت‌های شبکه را آزمایش کرده و بازخورد ارائه دهند.

با این حال، مدت کوتاهی بعد از راه‌اندازی شبکه آزمایشی، ناگهان تیم تلگرام با چالشی بسیار بزرگ مواجه شد. در ماه مه ۲۰۲۰، این تیم به‌دلیل مداخله کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در این ماجرا و یک ایراد قانونی به پروژه تون، ناگزیر شد دست از فعالیت بکشد. پاول دورف به‌عنوان بنیانگذار تلگرام و مدیر این پروژه از آن کناره‌گیری کرد و کل سرمایه ۱.۷ میلیارد دلاری جذب‌شده را نیز به سرمایه‌گذاران بازگرداند. این ماجرا ضربه بزرگی به تیم توسعه‌دهنده زد؛ اما این پایان راه تون کوین نبود

پاول دورف یکی از ثروتمندترین افراد در دنیای فناوری است. ثروت او عمدتاً از سهام تلگرام و سایر سرمایه‌گذاری‌های او در حوزه فناوری نشأت می‌گیرد. بر اساس آخرین برآوردها، ثروت پاول دورف بیش از ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

۴ شهریور ۱۴۰۳ خبرگزاری‌های فرانسوی اعلام کردند پاول دورف، در فرودگاه لو بورژه بازداشت شده است. انتشار این خبر باعث شد قیمت ارزهای اکوسیستم تون به شدت سقوط کند. برای مثال قیمت تون کوین حدود ۱۵ درصد سقوط کرد. علاوه بر این قیمت نات کوین هم با سقوط شدیدی مواجه شد و حدود ۱۵ درصد از ارزشش را از دست داد.

پاول دورف در چندین کشور مختلف زندگی می‌کند و محل دقیق زندگی او به صورت عمومی اعلام نشده است با این حال، بنیان‌گذار تلگرام عمدتاً در شهر دبی امارات متحده عربی ساکن است و اقامت این کشور را نیز در اختیار دارد.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *