درآمد سرشار اپراتورها باحذف بسته‌های اینترنت

درآمد

 ……………………………….

* خبات کریمی

با شکایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یا زیرمجموعه‌های آن، پرونده تخلف و گران فروشی ایرانسل و همراه اول به سازمان تعزیرات حکومتی رفته است. گفته می‌شود همین هفته حکم ایرانسل و همراه اول صادر می‌شود که انتظار می‌رود محکومیت آنها را به دنبال داشته باشند.

همه این‌ها در حالی مطرح می‌شود که مردم می گویند جریمه‌هایی چون ۲ میلیارد تومان بیشتر شبیه به شوخی است و ایرانسل و همراه اول در این مدت صدها برابر پول بیشتری به جیب زده‌اند. با این حال کسی نمی‌داند این دو اپراتور  چقدر از حذف بسته‌های حجم بالا و بلند مدت پول بیشتری به جیب زده‌اند.

امروز خبرگزاری برنا با اشاره به آمار منتشر شده از همراه اول در بورس، خبر از رشد ۲۹ درصدی درآمد این شرکت نسبت به تیرماه سال قبل داده است. به طور دقیق‌تر همراه اول در تیرماه امسال ۴۱۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان افزایش درآمد داشته است که به باور خبرگزاری برنا، عمده این افزایش درآمد حاصل گران فروشی بسته‌های اینترنت است.

به این ترتیب به نظر می‌رسد جریمه دو میلیارد تومانی برای همراه اول و ایرانسل بی اهمیت باشد.

«د-گرانفروشی بیش از مبلغ یک میلیون ریال:

مرتبه اول – جریمه از دو تا پنج برابر میزان گران‌فروشی،  ممهور نمودن پروانه واحد به مهر (تخلف اول).
مرتبه دوم – جریمه از پنج تا هشت برابر میزان گران‌فروشی، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از یک تا شش ماه و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر ( تخلف دوم).
مرتبه سوم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه دوم، تعطیل موقت واحد از یک تــا شــش مــاه، نصب پارچه به عنوان گران‌فروش و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر (تخلف سوم).
مرتبه چهارم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه دوم، تعطیل و لغـــــو پــروانه واحــد و لغو کارت بازرگانی تبصره -در صورت تکرار تخلف، اعمـال تعزیرات، متناسب با مبلغ و مراتب تخلف خواهد بود»

در عین حال می دانیم بر اساس بند «د» ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی مصوب ۲۳/۱۲/۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام، که البته اگر به درستی اجرا شود، مجازات گران فروشی بیش از ۱۰۰ هزار تومان، مرتبه اول بین ۲ تا ۵ برابر مبلغ گران فروشی است.

بنابراین اگر همراه اول به تنهایی ۴۱۳ میلیارد تومان گران فروشی کرده باشد، مطابق ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی باید حداقل ۸۰۰ میلیارد تومان و حداکثر ۲,۰۶۵ میلیارد تومان (۲ تریلیون و ۶۵ میلیارد تومان) جریمه شود. البته این در صورتی است که در گذشته همراه اول به گران فروشی محکوم نشده باشد.

مطمئناً در نبود شفافیت، ثابت کردن درآمد حاصل از گران فروشی هیچ آسان نخواهد بود. البته وزارت ارتباطات تاکید دارد این دفعه و با توجه به حجم تخلف، مجازات گران فروشی اپراتورها «عبرت آموز» خواهد بود و جریمه ۲ میلیارد تومانی صرفاً یک گوشمالی ساده بوده است.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *