جذب سرمایه و وام‌های بانکی برای پروژه‌های اقتصادی ایلام شتاب گیرد

172877963

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با انتقاد از عملکرد مدیران بانکی و دستگاه‌های اجرایی در جذب منابع مالی سفر رئیس‌جمهور، بر شتاب‌گیری روند تخصیص تسهیلات و جذب سرمایه برای پروژه‌های کلان و اشتغالزا تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، عباس میرزاد روز چهارشنبه در نشست برخط (وبینار) بررسی مصوبه‌های سفر خردادماه سال گذشته رئیس‌جمهور به استان که با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: از مجموع ۹ هزار و ۳۵۲ میلیارد تومان وام‌های مصوب سفر رئیس‌جمهور، تاکنون یک هزار و ۲۵۹ میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی با مقایسه وضعیت ایلام با سایر مناطق کشور یادآور شد: دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل باید به سرعت ضمن ریشه‌یابی، در جذب بیشتر منابع کوشش کنند.

معاون استاندار ایلام در ادامه ضرورت آسان‌سازی روند دریافت وثیقه‌ها و ضامن‌ها از سوی بانک‌ها را برای سرعت‌بخشی در پرداخت وام‌ها خواستار شد.

میرزاد با اشاره به برگشت ۴.۵ همت از منابع مالی مصوب افزود: از مجموع پروژه‌ها، حدود ۵۰ درصد در مدت هشت تا ۱۱ ماه گذشته برگشت خورده و این موضوع نشان می‌دهد بخشی از دستگاه‌های اجرایی در انتخاب متقاضیان و معرفی به بانک‌ها دچار اشکال بوده‌ و پروژه‌ها را به صورت ناپخته ارسال کرده‌اند.

وی با بیان اینکه استان در تسهیلات تبصره ۱۸ عملکردی معادل۹۱.۷ درصد و در تبصره ۱۵ حدود ۹۰ درصد داشته است، گفت: با این وجود، شرایط استان در شاخص جذب منابع مالی سفر رئیس جمهور که دولت بر آن تاکید ویژه دارد و منابع آن نیز تامین شده، چندان مطلوب نیست.

معاون اقتصادی استاندار ایلام تاکید کرد: انتظار داریم بانک‌های عامل استان نسبت به تعیین تکلیف پروژه‌های بزرگ که بخش قابل توجهی از منابع مالی سفر را به خود اختصاص داده‌اند، اقدام کنند.

میرزاد با اشاره به این‌که نرخ بیکاری استان نزدیک به دو رقمی است، بیان کرد: استانی با این ظرفیت‌ها و نیروهای مدیریتی باتجربه، نباید در این شرایط اقتصادی باشد و دیگر جایی برای بهانه‌های تکراری و عدم پرداخت وام‌ها باقی نمانده است.

معاون استاندار ایلام با اشاره به پرداخت‌های کلان در دست اقدام برای پروژه‌های پتروشیمی دهلران و ارغوان‌گستر ایلام به ارزش حدود پنج هزار میلیارد تومان، تاکید کرد: در صورت تحقق این پرداخت‌ها، گام مهمی در جذب اعتبارهای سفر رئیس‌جمهور برداشته خواهد شد.

وی یادآور شد: اکنون۹۶ پروژه اشتغال‌زا با تخصیص یک هزار و ۲۵۹ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.

میرزاد به وضعیت پنج پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری استان اشاره کرد و گفت: کارهای خوبی از جمله تحویل زمین انجام شده، اما مشکلاتی در تامین خوراک پتروشیمی و پالایشگاه مهران وجود دارد که نیازمند پیگیری در سطح ملی است.

وی همچنین از تعیین پیمانکار پروژه نفتی «آذر۲» خبر داد و ابراز امیدواری کرد که کلنگ‌زنی این پروژه هرچه زودتر عملیاتی شود.

به گفته میرزاد، اجرای این پروژه شهرستان مهران زمینه‌ساز اشتغال حدود چهار هزار نفر خواهد بود.

معاون اقتصادی استاندار ایلام در باره تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری نیز اضافه کرد: ۱۲ تفاهم‌نامه با پیش‌بینی منابعی در حدود۱۷ همت منعقد شد که بخشی از آن‌ها در مرحله تحویل زمین است.

وی با اشاره به پروژه‌های انرژی خورشیدی افزود: برخی از این پروژه‌ها تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند و ظرف شش تا هفت ماه آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

استان ایلام روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۱ و ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ میزبان دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و اعضای هیات دولت است.

حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی و زیربنایی و ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مالی و سرمایه‌گذاری برای استان مصوب شد و همچنین تفاهم‌نامه‌های گوناگونی نیز در بخش‌های مختلف به امضا رسید.

در مجموع بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های مختلف استان با ترکیبی از اعتبارهای ارزی، ریالی و تسهیلاتی در سفر دولت چهاردهم به استان ایلام مصوب شد.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *