چرا نمی‌شود سهراب محمدی را مسخره کرد؟ کسی که اورا مسخره کرد نه هنر را می‌شناسد نه هنرمند را

IMG_20230420_142854_825

…………………

✍سحر طاعتی

سهراب محمدی را اولین خواننده و بخشی کرمانجی شمال خراسان می دانند که در سال ۱۳۲۵ ساز و آوازش در رادیو شنیده می شد . ساز و آوازی که این روزها در همان رسانه‌ای که روزی سهراب محمدی را با افتخار همراهی می کرد به سخره گرفته شده است.

 سهراب محمدی آخرین بازمانده نسل بخشی‌های خودبند بوده است بخشی که نوازندگی ، ترانه سرایی و آهنگسازی را توامان با هم انجام می داده به همین خاطر او را خودبند نامیده‌اند. جنس صدا و توانایی او در ارائه ملودی‌های اصیل و آوازی، شاخصه بارز سهراب محمدی بود. بیانی روایت‌گونه از هر نوع ترانه‌ تاریخی و عاشقانه، روایتی خاص باساز و آوازی خاص‌تر که امضای او شد.

اولین بار نیست که به استاد سهراب محمدی آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانجی توهین می‌شود. سال‌ها پیش نیز از ورود او به رادیو و تلویزیون ممانعت شده آن هم فقط به خاطر اینکه خودش هم ساز می زده و هم می خوانده در حالی که آن برنامه تلویزیونی به دنبال گروه موسیقی بوده نه یک شخص شاخص و هنرمند. آنها نمی دانستند سهراب محمدی خودش نه یک گروه بلکه یک هویت و فرهنگ است و این عدم شناخت از موسیقی و فرهنگ ایرانی مسئله تکراری در رسانه ملی است.

او آخرین بازمانده بخشی های کرمانجی بود که نشان درجه یک هنری را به خاطر تبحر خوانندگی و نواختن دوتار دریافت کرده بود. او که چهره ماندگار موسیقی کشور بود و پلاک مخصوصی سردر خانه اش از سوی میراث فرهنگی نصب شده بود، می‌بایست ساز و آوازش الگوی جوانان امروزی می‌شد و چه بهتر که این الگو از سوی رسانه‌ای چون صدا و سیما ایجاد می شد.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *