با ابتکار عمل استاندار ایلام رقم خورد؛

دیپلماسی فعال در استان‌های جدار مرزی ایران و عراق

IMG_20230127_000316_898

 استاندار ایلام چهارشنبه ۵ بهمن در صدر هیئت اقتصادی و سیاسی، عازم استان بابل کشور عراق شد.

به گزارش مهران‌نیوز، در این سفر استاندار ایلام با استقبال رسمی استاندار بابل و سایر مسئولان عراقی، وارد این استان شد. بررسی راهکارهای توسعه فعالیت‌های اقتصادی، بازرگانی و گردشگری دینی بین استان ایلام و استان بابل عراق، از اهم بحث‌ها و گفتگوهای نشست مشترک مسئولان ایرانی وعراقی بود

 حسن بهرام‌نیا در ادامه سفر به استان بابل عراق روز پنجشنبه ۶ بهمن ماه از ظرفیت‌های گردشگری این استان برای تبادل و همکاری در جهت رونق گردشگری در قالب تفاهم نامه همکاری بین دو استان بازدید کرد.

پس از بازدید استاندار ایلام از زیرساخت‌های گردشگری بابل عراق باهدف همکاری در جهت رونق گردشگری در قالب تفاهم نامه همکاری بین دو استان،«تندیس تاریخی استان بابل» به استاندار ایلام اهدا شد.

استاندار ایلام در این دیدار با اشاره به پیشنیه تاریخی دو استان ایلام و بابل، بر ضرورت همکاری‌های دوطرفه در حوزه‌های میراث‌فرهنگی و گردشگری تأکید کرد.

حسین فلیح، رئیس میراث‌فرهنگی استان بابل نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور استاندار ایلام در استان بابل، ابراز امیدواری کرد همکاری‌ها منجر به شکوفایی گردشگری دو استان شود.

در دومین روز از این سفر استاندار ایلام با نمایندگان استان بابل در مجلس و جمعی از بزرگان این استان دیدار کرد.

استاندار ایلام در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه دو کشور ایران و عراق گفت: ایران و عراق هماهنگی و اتحاد بسیار خوبی با یکدیگر دارند و باید از این فرصت در جهت توسعه روابط استفاده کرد.

وی در ادامه به شهادت جانسوز شهدای مقاومت، سرداران رشید «حاج قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» به دست آمریکای جنایتکار اشاره کرد و گفت: این دو شهید والامقام نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت دو کشور داشتند که فراموش شدنی نیست.

در دومین روز از سفر استاندار ایلام به استان بابل عراق، استانداران ایلام و بابل عراق ‌به منظور توسعه روابط همه جانبه به ویژه در حوزه اقتصادی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

این تفاهم نامه در محل سالن جلسات استانداری بابل به امضا «حسن بهرام نیا» استاندار ایلام و «وسام اصلان الجبوری» استاندار بابل رسید.

توسعه روابط گردشگری و فرهنگی، ارتباط بین اتاق های بازرگانی دو استان، صدور خدمات فنی مهندسی، گردشگری سلامت، زراعت و کشاورزی، تأمین وسایل شبکه‌های آبیاری تحت فشار و سیستم های پمپاژ، گردشگری دینی و تسریع و تسهیل در رفت و آمد زوار اربعین از جمله موارد مطرح شده در این توافق نامه بود.

در ادامه این سفر، استاندار ایلام در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری دو جانبه بین استان‌های ایلام و بابل عراق گفت: استان بابل مهد تاریخ وتمدن است و از سابقه درخشانی در حوزه مذهبی و دینی برخوردار است و بزرگان دینی زیادی در این استان پرورش یافته اند.

وی بااشاره به ظرفیت‌های استان بابل عراق اظهار داشت:  استان بابل سرشار از ظرفیت‌های اقتصادی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، گردشگری و تاریخی است و با توجه به وجود ظرفیت‌های فوق‌العاده دو استان باید از این فرصت در راستای توسعه مراودات تجاری و صادرات بهره برد.

استاندار ایلام در ادامه با اشاره به اهمیت «گردشگری سلامت» و آمادگی برای همکاری با استان بابل، در این رابطه افزود: با توجه به وجود فوق تخصص‌های متفاوت در کشور ایران و هزینه‌های درمان، استان ایلام از آمادگی برای برقراری «گردشگری سلامت» دارد.

بهرام‌نیا در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های علمی استان ایلام و تحصیل دانشجویان عراقی در استان ایلام گفت: انجام تحقيقات پژوهشی مشترک در حوزه‌های مختلف می‌تواند از جمله محورهای همکاری‌های دوجانبه باشد.

استاندار ایلام در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های حوزه راه‌سازی استان ایلام  اضافه کرد: در حوزه‌های شهرسازی و راه‌سازی  این آمادگی وجود دارد تا این تجارت در اختیار استان بابل قرار گیرد.

وی با اشاره به وجه مشترک دو استان ایلام و بابل و وجود نهالستان‌های متعدد، از استاندار بابل خواست تا ضمن تبادل لازم برای بهره‌وری محصولات، در جهت مبارزه و جلوگیری از ریزگردها نیز تصمیمات لازم اتخاذ شود.

استاندار ایلام در پایان با اشاره به کنگره عظیم اربعین حسینی بیان کرد: استان ایلام و مرز مهران به عنوان دروازه عتبات عالیات در طول سال، شاهد تردد زوار ایرانی و عراقی است و می‌توان از این فرصت در راستای تقویت حوزه مذهبی دو استان به نحو مطلوب استفاده کرد.

در پایان این دیدار «وسام اصلان الجبوری»، استاندار بابل با ابراز خرسندی از حضور استاندار و هیئت همراه در بابل ا گفت: استان بابل عراق با استان ایلام در بخش های اقتصادی، فرهنگی و تجاری ارتباط نزدیکی دارد و تلاش ما این است که این دیدارها افزایش یابد.

وی اظهار کرد: پتانسیل گردشگری و جذب توریست یکی دیگر از پتانسیل های مهم استان بابل است که استفاده صحیح از این پتانسیل منجر به توسعه اقتصادی هر دو استان خواهد شد.

استاندار بابل ضمن استقبال از پیشنهادات استاندار ایلام برای هر گونه همکاری اعلام آمادگی کرد و افزود: برای سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری هستیم و همه زیرساخت ها در این حوزه و در صنایع غذایی نیز آماده است.

وسام اصلان الجبوری در ادامه با اشاره به اهمیت راهپیمایی عظیم اربعین نیز گفت: بخش قابل توجهی از زوار از استان بابل به عتبات عالیات مشرف می شوند و این استان نیز برای توسعه همکاری ها در این زمینه آمادگی کامل دارد.

استاندار بابل تولید محصولات کشاورزی را از دیگر ظرفیت های این استان عنوان کرد و گفت: امیدواریم با رایزنی با دولت مرکزی و توافقات لازم، زمینه صادرات و واردات محصولات کشاورزی بین دو استان بابل و ایلام فراهم شود.

خاطر نشان می شود استان‌ بابل با مرکزیت شهر حله در ۹۰ کیلومتری جنوب بغداد، حدود ۳۶۴ هزار نفر جمعیت دارد و دارای ظرفیت های بالایی در بخش کشاورزی و گردشگری است.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *