روی تابلوی پارک پلی پروپیلن ایلام،

«قانون» و «توسعه همسان» را درشت‌تر بنویسید

IMG_20220713_181254_661

………………………………..

✍مهران‌نیوز- خداداد ابراهیمی

اخیرا استاندار ایلام اعلام کرد که بزودی پارک پلی پروپیلن در «صالح آباد» مهران کلنگ‌زنی خواهد شد. انعکاس این خبر، با واکنش‌های متفاوتی از سوی رسانه‌ها و کنشگران سیاسی و اجتماعی مواجه شد؛
۱) علی اصغر اسدی سرپرست تابناک ایلام در مطلبی باعنوان «توسعه ایلام در گرو نگاه واقعبینانه» با نگاهی جامع الاطراف در راستای چرایی جانمایی این طرح در صالح آباد مهران نوشت:
استاندار فعلی ایلام بار دیگر احداث پارک پلی پروپیلن را در دستور کار قرار داده اما به دلیل وجود اختلاف و منع قضایی زمین خریداری شده در چوار، سه ماه پیش تصمیم را به یک کارگروه واگذار کرده.کارگروهی مرکب از نماینده سازمان بازرسی، سپاه، اداره اطلاعات، دادگستری ،منابع طبیعی، محیط زیست ،صمت و دو معاون عمرانی و اقتصادی استاندار تشکیل شده .کارگروه پس از دوماه مطالعه دقیق و‌کارشناسی، به اجرای طرح در صالح آباد رای داده‌اند‌.
۲)فرج الله صیدمحمدی مدیرمسئول رسانه «ویرا» از زاویه‌ای متفاوت به این مقوله پرداخته و پیشنهاد کرده:
«پارک پلی‌پروپیلن در چند شهرستان احداث شود» وی معتقداست که احداث ۹۰ کارخانه در یک منطقه نه تنها امکان‌پذیر نیست بلکه از نظر مسائل امنیتی ، پدافند غیرعامل مشکلات قومیتی را به دنبال خواهد داشت که لازم است مسئولین امر هر چه سریع‌تر نسبت به توزیع عادلانه و کارشناسی این کارخانه‌ها در قالب مینی پارک اقدام نمایند.
۳)حیدر داودی پیشکسوت رسانه و مدیرمسئول غرب آنلاین خطاب به نخبگان و بزرگان شهرستان چوار نوشت:
«برای توسعەی متوازن استان کمک کنید»
از نظر کارشناسی و بر مبنای طرح آمایش سرزمینی می‌طلبد کە دیگر نقاط استان و حداقل بخش‌های همجوار شهرستان چوار، همانند بخش محروم صالح‌آباد از مواهب صنعتی شدن استان بهرەمند شوند.
‍ ۴)رضا رستمی سردبیر نشریه مانشت با تیتر «کلنگ نزده و آرزوی سوخته!»
با پیشنهادی قابل تامل نوشته؛
تا دستیابی به اطلاعات جامع، فنی و اقتصادی و همچنین رفع موانع و مشکلات زیرساختی از دادن هرگونه وعده و اعلام آمارهای اغوا کننده اشتغالزایی و رونق سرمایه گذاری خودداری شود.
۵)عظیم پیرانی سرپرست خبرگزاری شبستان در ایلام با تاکید بر« توسعه متوازن» به دفاع از جانمایی این طرح در بخش صالح آباد مهران پرداخته؛ «جانمایی پارک پلی پروپیلن ایلام در منطقه صالح آباد یک انتخاب مناسب از نظر ارتباطی به واسطه مسیر اربعین، نزدیکی به مرز مهران، واسط شدن میان صنایع پتروشیمی دهلران، پتروشیمی و پالایش گاز ایلام، توپوگرافی منطقه صالح آباد به لحاظ دشت های وسیع و آزاد و … در نهایت توسعه متوازن استان با رویکرد توسعه منطقه صالح آباد و استان است».
۶)غلامرضامحمدمرادی سرپرست روزنامه قدس درایلام و مدیر مسئول بازتاب ایلام در مطلبی تحت عنوان؛
«احساسات را کنار بگذارید/معقولانه و منطقی بیندیشید» تمام قد از احداث این طرح در شهرستان چوار دفاع کرده و برای دفاعیه خود دلایلی ذکر کرده است؛
بر اساس عقل، منطق، اصول و فنون کارشناسی، صنایع پایین دستی بلافاصله در جوار صنایع بالادستی شکل می گیرند همه مسئولان مرتبط با موضوع به خوبی می‌دانند که سال ۱۳۸۴ زمینی به گستره ۷۵ هكتار در منطقه «گله جار» و در نزدیكی مجتمع پتروشیمی ایلام به منظور راه اندازی واحدهای تولیدی و صنایع پایین دستی خریداری شده است.»
۷)خبرگزاری تسنیم ایلام با سر پرستی رضا میرزاد نیز با انتقاد از تاخیر در اجرای این پارک ملی نوشت:
قصه ناتمام «پارک ملی پلی پروپیلن در ایلام»
مردم با خبری شدن مجدد افتتاح «به‌زودی» این پارک که ده‌ها بار افتتاح و کلنگ‌زنی و غیره خبرها شنیده‌اند، این سوال را از مسئولان استانی دارند که واقعاَ این بار قصه افتتاح پارک پلی پروپیلن ایلام به پایان خواهد رسید یا وعده دیگر به وعده‌های تکراری افزوده می‌شود؟!
۸) در خاتمه نگارنده اعتقاد دارد؛
یکبار برای همیشه باید قاطعانه راه هرگونه سیاسی سازی و مانع‌تراشی در اجرای این پروژه توسعه‌محور بسته شود و از تحرکاتی که موجب دلسردی و انصراف سرمایه‌گذار می شود، قاطعانه ممانعت شود. ازسوی دیگر نخبگان و رسانه‌ها با مردود دانستن هرگونه اغواگری و غوغاسالاری اجازه ندهند این طرح اشتغال‌زا و امید بخش، همچنان ناکام بماند و به سرنوشت اسفبار، راه آهن ایلام، منطقه آزاد مهران و تاسیس شرکت نفت و گاز ایلام دچار شود. مزید بر آن ، مسئولان ذی‌ربط، مصالح عمومی و توسعه همسان استان را گرانیگاه همه طرح ‌های اشتغالزا، بازتعریف کرده و‌ روی تابلوی طرح پلی پروپیلن، کلمه «قانون» را درشت‌تر از هرزمانی بنویسند. ضمن اینکه انتظار می‌رود نمایندگان ایلام در مجلس شورای اسلامی و سرمایه گذار این طرح، صریح و بدون لکنت، دیدگاه نهایی خود در باره جانمایی این پروژه مهم را به مردم اطلاع رسانی کنند.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *