
………………………………
مهراننیوز- خداداد ابراهیمی
پیک چهارم کرونا به سرعت برق وباد چارسوق وطن را در نوردیده و نقشهی شهرها یکی پس از دیگری “نارنجی” و “قرمز” می شوند. ساخت واکسن «کُووایران برکت» هنوز نهایی نشده و آمار خرید واکسن ایران از سبد “کوواکس” و نیز فهرست اسامی افرادی که واکسن دریافت کردهاند شفاف و امیدوار کننده نیست.حال اگر مجازشدن سفر در ایام نوروز از سوی دولت و نطق بی موقع رئیس جمهور روحانی را در کنار این اوضاع بغرنج و نگران کنندهبگذاریم، رنج و تلخکامی مردم از کرونا، دمادم عمیقتر می شود؛ آنجا که عادی انگاری شرایط کرونایی کشور از زبان رئیس جمهور، قوز بالا قوز شد و اوضاع را وخیمتر کرد.کافی بود تا رئیس جمهور در سخنان شاذ خود در ۷ فروردین بگوید؛
” به نظر من پیک کرونا پایان یافته است. و مقابله با این بیماری از ۱۴ ماه تا الان سهلتر و آسانتر شده است…”
نطق حسن روحانی همان و شال و کلاه کردن مردم برای سفر همان و این گونه بود که جمعیت انبوهی از مردم به سفرهای نوروزی خود در اقصی نقاط کشور سرعت بخشیدند..ازسوی دیگر سازمان میراث فرهنگی از تورهای گردشگری و مسافرتی استقبال کرد. و سفرهای هوایی و زمینی در آستانهی سال نو، شتاب بیشتری گرفت.حتی صف گیتهای فرودگاههای داخلی برای سفر به ترکیهی کرونازده طولانیتر شد. درنتیجه روند شیوع کرونا سیر صعودی پیدا کرد و نقشهی رنگبندی شهرها یکی پس از دیگر تغییر یافت و رنگ نارنجی و قرمز جغرافیای ایران را پاییزی کرد.
پنچ روز بعد اما، وزارت بهداشت در پیامکی هشدار آمیز خطاب به ملت ایران نوشت:
«هموطن عزیز با آرزوی تندرستی و شادکامی؛ متاسفانه اوج گیری خیز چهارم کرونا در سراسر کشور قطعی است. تعداد مبتلایان در اکثر نقاط کشور با سرعت در حال افزایش است…»
وحالا این مردم هستند که از این همه کرونا خسته شدهاند؛کرونای انگلیسی، کرونای برزیلی، کرونای آفریقایی و کرونای بی تدبیری که آژیر قرمز را هولناک و طولانیتر کرده است. وضعیتی که مشاغل را تعطیل و سفرهی معیشت بازاریان را کوچک و کوچکتر کرده بی آنکه دولت آسیبهای وارده بر این مشاغل را جبران کند.
اینک در این روزهای پرتلاطم که کرونا با پرچم انگلیسی طغیان کرده و به “معیشت” و “سلامت” مردم لطمات و صدمات جبران ناپذیری وارد کردهست، برخی رسانهها با بازخوانی سخنان متناقض رئیس جمهور روحانی در باب دعوت از مردم برایسرمایهگذاری در “بورس” و نیز اعلام “پایان پیک کرونا” این نکته را یاد آور می شوند که تناقضگویی مسئولان ارشد و سوء مدیریت در بحران کرونا، هم نمک بر زخمهای ناسور مردم پاشیده و هم دردسرهای جدیدی به دردهای کهنهی مردم افزوده است.