به بهانه انتخابات هیأت نظارت بر مطبوعات کشور؛

خشکسالی مطبوعات محلی، انتخابات هیأت نظارت، و ماده ۱۶

……………………………..

مهران‌نیوز- خداداد ابراهیمی

قریب به دوهزار وپانصد رسانه استانی نه روز ملی مطبوعات محلی دارند، نه خبرنگارپارلمانی و نه نماینده‌ای در هیأت نظارت بر مطبوعات و حتی در تمام کارگروه‌های معاونت مطبوعاتی تاکنون هیچ نماینده‌ای نداشته‌‌‌اند.از سوی دیگرخشک‌سالی نشریات استانی، امسال آنقدر دردآور بود که ورق‌های‌شان در پیشخوان دکه‌ها پرپر شد و یکی پس از دیگری خاموش و فراموش شدند.این یعنی بی عدالتی محض و دهن‌کجی در حق صدها رسانه‌‌ی استانی که همانند مطبوعات سراسری از دولت مجوز قانونی دریافت کرده‌اند‌.

لذا نخبگان وفعالان رسانه‌ای براین باورند که این‌ کاستی‌ها و ناکامی‌ها حاصل دخالت سیاسیون تاجرپیشه و ورود مهمانان ناخوانده به عرصه مطبوعات کشور است که پیکره‌ی معیوب نظام رسانه‌ای ما را ترسیم کرده است. بحران گرانی کاغذ در سال‌های اخیر از یک طرف و بحران کرونا از سوی دیگر، دست به دست هم دادند تا حیات نشریات محلی و پایگاه‌های رسانه‌ای استان‌ها و تولید محتواهای بومی و محلی با ناکامی و تعطیلی مواجه شده و به کلی به کُما بروند تا همین وضعیت بهانه‌ای باشد که هیات نظارت برمطبوعات، ده‌ها نشریه استانی را از دَم تیغ ماده ۱۶ بگذراند و مثل آب خوردن آن‌ها را تعطیل کند.

🔹این اتفاق ناخجسته که برای همیشه درتاریخ مطبوعات ایران ثبت خواهد شد، موجب شده تا نوعی مافیا و رانت‌خواری در تجارتخانه‌های مطبوعات سیاسی ظهور وبروز یابد. مافیایی انحصارطلب که سال‌هاست بر روی یارانه میلیاردی مطبوعات کشور چمبره زده و تاکنون به راحتی توانسته با دور زدن وزیر ارشاد و نمایندگان مجلس، به رانت‌خواری و کثرت‌طلبی خود ادامه داده و روز به روز با اشرافیگری، فربه‌تر شده و مطبوعات استانی را با تبختر، گدا‌گُشنه خطاب قرار دهد.

این مافیا، عِده و عُده دارد، نوچه اجیر می‌کند، سیاه لشکر دارد، گردن کلفت است،چاپخانه اختصاصی و انبارهای مملو از کاغذ دارد، رایزن فرهنگی نیست راهزن فرهنگی‌ست و همچنان به امپراطوری‌ کاغذی خود ادامه می دهد.

اینک که درآستانه انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت هستیم،دعا می کنیم و امید داریم که مدیران نشریات استانی، متفق القول و با انسجام صنفی ، آگاهانه و مسئولانه رای خود را که یک امانت است به امانتدار واقعی آن بسپارند.نامزدی بانگاهی کاملا صنفی، رویکرد فراجناحی، خوشنام و تجربه آموخته را برگزینند که عملکرد گذشته وی حاکی از معاضدت رسانه‌های استانی و استیفای حقوق مادی و معنوی آنان بوده و از فرود آمدن پُتک مهلک ماده ۱۶ بر سر رسانه‌های استانی، شجاعانه ممانعت کند.ایدون باد!

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *