دیدار فریدون همتی با سفیر ایران و رئیس کل گمرک عراق

IMG_20260829_022533_950

در حاشیه سفر زیارتی دکتر فریدون همتی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی، دیدارهایی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و رئیس کل گمرک این کشور برگزار شد.

در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران، موضوعات مختلفی با هدف توسعه همکاری‌های استان ایلام و عراق مورد بحث و پیگیری قرار گرفت.

آمادگی دانشگاه‌های استان به‌ ویژه دانشگاه ایلام، برای پذیرش دانشجویان بیشتر از عراق، راه‌اندازی دوره‌های مهارتی برای متقاضیان عراقی در منطقه آزاد مهران و همچنین آمادگی این دانشگاه برای راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع در منطقه آزاد مهران از جمله موضوعات مطرح‌ شده بود. همچنین ایجاد شعبه دانشگاه ایلام در عراق و پیگیری اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مورد نیاز این کشور با همکاری دانشگاه‌های استان مورد تأکید قرار گرفت.

همچنین در این دیدار، بر ضرورت هماهنگی بیشتر میان مسئولان مرزی و گمرکی دو کشور در مرز مهران تأکید شد تا امکان فعالیت روان و شبانه‌روزی در طول سال فراهم شده و زمان معطلی کامیون‌ها برای تخلیه، بارگیری و ترانزیت کالا به حداقل برسد.

پیگیری ایجاد منطقه آزاد مشترک در جوار منطقه آزاد مهران و همچنین دریافت موافقت دولت عراق برای فعال شدن دو بازارچه مرزی هلاله شمالی و چنگوله، از دیگر درخواست‌های فریدون همتی از سفیر جمهوری اسلامی ایران بود.

همچنین فریدون همتی در دیدار با رئیس کل گمرک عراق، بر همکاری طرف عراقی برای شبانه‌روزی شدن فعالیت گذرگاه مهران و تسهیل فعالیت‌های مرتبط با منطقه آزاد تأکید کرد.

همکاری و موافقت با فعال شدن گذرگاه‌های هلاله شمالی و چنگوله به‌ صورت بازارچه‌های مشترک و همچنین همکاری و تشویق تجار عراقی برای ارتقای سطح مراودات مرزی و افزایش صادرات و واردات میان دو کشور، از دیگر موضوعات مورد نظر در این دیدار بود که با استقبال رئیس کل گمرک عراق مواجه شد.

در این دیدار، دکتر مرادنژادی نیز فریدون همتی را همراهی کرد و به تشریح ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه ایلام برای توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی با عراق پرداخت.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *